Article-column header image
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
VorigeVolgende

Lucille Werner: 3 september

Dinsdag 3 September 2013
Kerstliedjes beginnen al langzaam te zoemen in mijn hoofd. De bladeren beginnen wat losser te zitten aan de bomen.
De jaarlijkse discussie bij wie we eten op eerste en tweede kerstavond heeft al plaatsgevonden en de zin in pepernoten en marsepein neemt toe. Hoe komt het toch dat ik weer dat lekkere gezellige najaarsgevoel heb?
Ineens weet ik het. Het winterseizoen is weer begonnen in televisieland. De lange gezellige televisieavonden staan voor de deur. Gisteren was de start hiervan. Bijna twintig ‘nieuwe’ programma’s kregen we voorgeschoteld. Nieuw of weer terug van een vier maanden durende vakantie. Eerlijk is eerlijk, je realiseert je dat je de oude vertrouwde gezichten met hun programma’s gemist hebt en het leuk is ze na vier maanden weer te zien.
De eerste avond van een nieuw televisieseizoen brengt ook wat onrust met zich mee. Juist deze avond wil je voor een keer baas zijn over de afstandsbediening. En dat lukte me ditmaal. Lekker zappen naar alles wat weer voorbij kwam. Spoorloos, de ontknoping van de cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden, De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman en natuurlijk Lingo. En plotseling zapte ik naar Piet Paulusma, die mij vertelde dat het de komende dagen weer bijna 30 graden wordt.
En weg was mijn najaarsgevoel. Pepernoten en marsepein zal ik verruilen voor een waterijsje, warme chocolademelk voor een koel glas rosé en de lange gezellige televisieavonden breng ik nog even door op een heerlijk terras. Lang leve de zomer!