Televisie

Nieuwe raad van toezicht NPO bekend

NPODe Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgt per 1 januari een nieuwe onafhankelijke raad van toezicht. Voorzitter wordt Bruno Bruins. De andere leden zijn: Lizzy Doorewaard, Gala Veldhoen, Femke den Boer en Frank Vrancken Peeters. Het Koninklijk Besluit is getekend en staat binnenkort in de Staatscourant. (meer…)

Radio

Imagine nieuwe nummer 1 in NPO Radio 2 Top 2000

Top 2000Imagine van John Lennon is dit jaar het favoriete nummer van het publiek. De nieuwe nummer 1 van de NPO Radio 2 Top 2000 stoot daarmee Hotel California van The Eagles van de troon. The Eagles verhuizen dit jaar naar nummer 3. Bohemian Rhapsody van Queen staat, net als vorig jaar, op de tweede plaats en maakt de top 3 compleet. (meer…)

Online

DDoS-aanval: websites en apps NPO uren plat

NPODoor een DDoS-aanval op de NPO zijn veel sites van de publieke omroep zaterdag urenlang onbereikbaar geweest. Het zou gaan om een van de grootste aanvallen tot nu toe. De site en app van de NOS waren hierdoor lange tijd onbereikbaar. (meer…)

In Productie

Van Hagelslag naar Halal

van hagelslag naar halalIn Van Hagelslag naar Halal reizen drie Nederlandse, tot de islam bekeerde jongeren, samen met hun niet-moslim moeders, door het Midden-Oosten. Onder leiding van Arie Boomsma proberen ze meer begrip voor elkaar te krijgen. (meer…)