Televisie

‘Besluit IOC enorme dreun voor publieke omroepen’

Jan de JongNOS-directeur Jan de Jong is verbaasd over de toewijzing van de uitzendrechten van de Olympische Spelen aan Eurosport en moederbedrijf Discovery. De Jong zegt in een reactie dat Discovery een “knock out-bod” moet hebben gedaan en dat niemand in Europa dat heeft zien aankomen. (meer…)

Radio

Jan Roos stopt met Echte Jannen

NPO Radio 1Echte Jannen stopt op NPO Radio 1. Dit kondigde Jan Roos afgelopen nacht aan in het programma. “U luistert naar de aller aller aller laatste Echte Jannen ooit. Ik stop ermee. Na vijf jaar is het tijd om eens wat anders te gaan doen.” (meer…)

Online

Nederlandse producent wint prijs voor kids app

Storm en SkyeDe door de Leidse Digimoo Studios geproduceerde app voor kinderen Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat heeft in de Verenigde Staten de Tabby Award gewonnen. De Tabby Award is een juryprijs voor apps gemaakt voor tablets zoals de iPad. (meer…)

In Productie

2Doc De bond tegen vloeken

Bond tegen vloekenVoor het eerst in haar honderd jarige bestaan is er een documentaire gemaakt over de Bond tegen vloeken. De Bond is een uniek Nederlands fenomeen en voert al sinds 1917 strijd tegen godslastering. Regisseur Luuk Bouwman raakte gefascineerd door de wonderlijke missie van de Bond: het tegengaan van vloeken en lelijke taal. (meer…)