Televisie

Animatiefilm (Otto) ingezonden voor Oscars

(Otto)De korte animatiefilm (Otto) van animatiecollectief Job, Joris en Marieke is namens Nederland ingezonden voor de Oscars. Job Roggeveen en Joris Oprins hebben de film samen met collega Marieke Blaauw gemaakt. (meer…)

Radio

Van Gelder loopt weg bij eigen afscheid

Jack van GelderJack van Gelder is weggelopen bij een radio-uitzending die was gewijd aan zijn vertrek bij de NOS. Hij was boos vanwege de kritiek die hij kreeg van drie collega’s. De speciale uitzending, Jack van Gelder: daar gaat ie, werd vrijdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur uitgezonden op NPO Radio 1. (meer…)

Online

NPO Backstage Competitie & Hackathon

NPONPO Backstage biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om met data van de Nederlandse omroep apps te bouwen. De data wordt via een API beschikbaar gesteld. De NPO wil met het beschikbaar stellen van data het bouwen van innovatieve en creatieve apps stimuleren. (meer…)

In Productie

2 Doc Onder Ongelovigen

Onder OngelovigenHet aantal ongelovigen in de wereld groeit. De religieuze agressie tegen hen ook. Blasfemiewetten zijn vaak het middel om atheïsten, humanisten en vrijdenkers aan te pakken. In Onder Ongelovigen geven Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond en documentairemaker Dorothée Forma deze vaak vergeten groep een gezicht. (meer…)