Televisie

SBS 6 brengt De Meldkamer

SBS 6Het nieuwe realityprogramma De Meldkamer van SBS 6 biedt de kijker een niet eerder vertoonde blik in de wereld van 112-meldingen en het afhandelen van deze incidenten door de politie. Met behulp van getuigen, cameratoezicht en vooral snel handelen maakt de politie jacht op de criminelen. (meer…)

Radio

Ekdom in de Ochtend week lang uit Nashville

Ekdoms Hall of FameGerard Ekdom heeft voor een serie speciale radio-uitzendingen van Ekdoms Hall of Fame de studio in Hilversum verlaten om op zoek te gaan naar de oorsprong van de muziek, de artiesten en de verhalen achter de nummers die zo vaak gedraaid worden op NPO Radio 2. (meer…)

Online

De mores van het NOS Journaal

Marcel GelauffHoofdredacteur van het NOS Journaal Marcel Gelauff: “Door de komst van het internet behoorde de klassieke journalistieke benadering van ‘alles checken voordat het wordt gepubliceerd’ bij ons tot het verleden. Echt belangrijk nieuws wordt bij ons natuurlijk altijd gecheckt. Tegelijkertijd betekent dat niet dat wij drie uur gaan wachten met publicatie.” (meer…)

In Productie

De Meldkamer

De MeldkamerHet realityprogramma De Meldkamer geeft een kijkje achter de schermen van politiemeldingen, alarmcentrales en hulpverleners. Er komen uiteenlopende meldingen binnen zoals gewelddadige overvallen, mishandeling, straatroof en inbraak. Met behulp van cameratoezicht, verborgen camera’s en geluidsmateriaal probeert de politie de criminelen op te pakken, voordat het echt uit de hand loopt. (meer…)